Categorie: Reparatii injectoare

Cum sa diagnosticati corect problemele de injectie ale motorului

Inainte de a interveni asupra sistemului de alimentare la un autovehicul, este necesar sa efectuati o diagnosticare detaliata a motorului. Si in cazul unui motor diesel, acest lucru nu este simplu.

Functionarea incorecta a injectoarelor sau a pompei de injectie poate fi determinata de defectiunea altor sisteme ale motorului. Aceste defectiuni trebuiesc identificate inainte de a scoate componentele sistemului de injectie. O diagnosticare incorecta si incompleta poate duce la costuri suplimentare.

Indepartarea injectoarelor de pe un motor cu kilometraj ridicat este o adevarata aventura. Motoarele Diesel si mai ales sisteme de injectie common-rail sunt predispuse sa produca exces de depuneri de carbon in jurul injectorului si al incalzitorului. Chiar si un profesionist intampina dificultati in scoaterea duzei si exista riscul de a deforma cu usurinta corpul. Si aceasta poate sa puna capat muncii sale coreste si a posibilitatii de a repara defectiunea. Acest lucru va fi foarte dezamagitor si mai ales costisitor.

Scoaterea si instalarea pompei de injectie necesita si ea experienta, deoarece trebuie fixate corect toate componente sale, ca de exemplu garnitura sau mufele. In plus, in cazul in care componenta defecta a sistemului de alimentare este reparata, dar diagosticarea a fost eronata, iar adevaratul vinovat al defectiunii nu este luat in calcul, problemele se vor repeta, iar acest fapt va duce la o noua cheltuiala pentru diagnosticare si reparatii.

Tags: , , , , , , , ,